De ce este atât de important să optezi pentru încălțămintea din piele?

De ce este atât de important să optezi pentru încălțămintea din piele?

 

Atunci când alegem o pereche de papuci, confortul este unul dintre criteriile la care este bine să rămânem deosebit de atenți deoarece pielea este recunoscută fără îndoială ca fiind un material deosebit de confortabil.

Pielea are o serie de caracteristici deosebit de avantajoase:

Moale: oferă ultra-confort deoarece un pantof cu căptușeală din piele limitează apariția iritării datorită fricțiunii;

Rezistent: pielea de bună calitate este mult mai puternică decât orice alt material. De asemenea, este un material izolant și păstrează foarte bine căldura în timpul iernii, păstrând în același timp piciorul rece vara;

Suplu: pielea este un material suplu, deosebit de potrivit pentru situații extreme (mers pe jos, alergare, sărituri etc.);

Pielea „respiră”: ideală pentru că lasă piciorul să respire. Datorită progreselor tehnologice, acestea sunt acum realizate cu caracteristici care permit picioarelor să respire, perfecte pentru acele momente în care trebuie să stați într-o pereche de pantofi mai mult timp; 

Sănătoasă:  datorită proprietăților sale antifungice naturale, pielea are grijă de epiderma sensibilă a piciorului, limitând riscul apariției ciupercilor;

Adaptabilitate : Unul dintre avantajele pantofilor din piele față de alte alternative este acela că natura materialului înseamnă că acesta se va adapta în cele din urmă la forma piciorului. Iar acest lucru înseamnă că vor deveni mai confortabili cu cât îi purtați mai mult.

Ușor de curățat : sunt ușor de întreținut, ceea ce înseamnă că vă puteți păstra perechea preferată mult mai mult decât multe stiluri de materiale sintetice. 

Cald iarna și răcoros vara: proprietățile sale de termoreglare îl fac un material perfect de alegere pentru încălțăminte, pe tot parcursul anului.

 

Încălțămintea din piele costă mai mult?

Este adevărat că încălțămintea din piele poate costa uneori mai mult decât o pereche de încălțăminte din material sintetic. Dar nici un material sintetic nu poate înlocui numeroasele proprietăți pe care le deține pielea.

În general, dincolo de aspectele legate de sănătatea și confortul picioarelor, rezistența mai bună a încălțămintei din piele permite să păstrați papucii în stare bună mai mult timp. Cumpărarea încălțămintei din piele este, prin urmare, o investiție pe termen lung.

 

În mod ideal, și dincolo de aspectele modei, cel puțin două perechi de pantofi din piele sunt suficiente pentru viața de zi cu zi. Alternând în fiecare zi, vă asigurați că vă lăsați pantofii să se usuce corect și să evacuați orice umiditate, sursă de disconfort și uzură prematură.

Există un motiv pentru care acest stil de încălțăminte și-a consolidat poziția ca opțiune de top pentru modă; deci, indiferent dacă ești în costum și cravată, sau blugi și cămașă, nu poți greși cu o pereche de pantofi din piele. Sau, dacă ești îmbrăcat într-o rochie mai elegantă, sau blugi și o bluză, vei găsi cu siguranță o pereche de papuci care să îți completeze stilul și ținuta.

Pielea este și va rămâne cel mai bun material pentru realizarea unui papuc de calitate. În cele din urmă, încălțămintea din piele, este foarte moale și flexibilă, motiv pentru care îi conferă un confort incomparabil cu alte materiale sintetice.

Lăsați un comentariu
*
Suna